Reise til Halden

Halden er en vakker småby ved Iddefjorden akkurat ved grensen mellom Norge og Sverige. Iddefjorden er Norges sydligste fjord og skiller Norge og Sverige. Over fjorden ligger Svinesundsbroene som en del av E6 mellom Oslo og Gøteborg. Du kan komme til Halden med bil, tog, buss eller båt, se beskrivelser under.

MED NSB TOGET

Det går tog fra Oslo S til Halden i hele sommer. For mer informasjon om NSB sine togtider: Klikk her

EGEN BIL

  • E6 - fra Oslo eller Gøteborg – ta av fra E6 ved Exit 2 mot Halden, det er ca 10km fra E6 til Festningen. Se kart på Gule sider.
  • Villmarksveien (Rv. 21; Trondheim - Halden)
  • Blå-grønne-veien (Rv. 22; Rakkestad - Halden - Hällevadsholm) Se kart på Gule sider.

Parkering privatbil

Husk å beregne god tid til kjøring og parkering. Du kan parkere følgende plasser:

Parkering i Festningen

Kr.100,- ( Hvis du bestiller parkering når du kjøper billetter på Ticketmaster får du 20% rabatt og betaler kun kr. 80,-)

Parkering i Halden sentrum

Det er mange parkeringsplasser i Halden sentrum, se bykart. Parkering i Halden sentrum er gratis etter kl 17.00.

Det er ca 800m å gå fra Torget/gjestehavna til arenaen, og stigningen er drøyt 100 meter, se bykart.

Det går også maxitaxi fra gjestehavna cirka hvert 15 minutt fra kl 16.00, pris kr. 25 per person.

Bussparkering

Det er noen parkeringsplasser for buss ved inngangen, vennligst kontakt Halden turist for parkeringsbevis i festningen. Alternativt kan man sette av passasjerer og parkere andre steder i området.

FRA HALDEN SENTRUM TIL FREDRIKSTEN FESTNING

Halden Taxi

Halden Taxi setter opp maxi taxi fra Gjestehavna (se skilt) cirka hvert kvarter fra kl 16.00. Pris kr. 25 per person, barn under 6 år er gratis. Retur med taxi fra festningen til byen går fra andedammene mellom sceneområdet og Fredriksten Camping. Holdeplassene er skiltet. Se arenakart her.

Gå til/fra festningen

Det er ca 800m å gå fra Torget/gjestehavna til arenaen, og stigningen er drøyt 100 meter, se bykart. Det er en opplevelse og anbefales på det varmeste.
Etter innspillingen er den raskeste måten å komme til byen å gå gjennom indre festning, cirka 800 meter til Halden torg.

BUSS

Se rutetabell

EGEN BÅT

Halden har en flott og lun gjestehavn med over 100 båtplasser, restauranter, hotell og butikker. Fra gjestehavna er det cirka 800 meter til innspillingsområdet. Det er kort avstand med båt fra Strømstad, Hvaler og Fredrikstad. Innseilingen i Iddefjorden går fra Hvaler/Singlefjorden og under Svinesundsbroene, med riksgrensen mot Sverige på sørsiden og Norge på nordsiden.
Fra Halden fortsetter Iddefjorden videre sørover helt til lakseelven Berby.